Natalie Hanssen (1970) is een generalist

Sinds ze een pen kan vasthouden, zie je haar tekenen en schrijven.
Na een wetenschappelijke opleiding in de Theoretische Psychologie (‘Je kunt maar beter ergens verstand van hebben’) begon ze in 1995 met een stage als copywriter bij een klein reclamebureau. Binnen een half jaar werd ze door een headhunter bij een bekend Amsterdams bureau geplaatst, waar ze het volgende halfjaar ontdekte dat alleen reclame maken te eenzijdig was. Net als de eeuwig veronderstelde aanwezigheid op de werkplek.

In 1996 begon ze als freelance tekstschrijver, conceptmaker en cartoonist. De jaren erna laten zich vooral samenvatten als ‘bijzonder uiteenlopend’. Het belangrijkste deel heeft altijd bestaan uit schrijven, maar genoemd moet ook worden een aantal maanden tv-commercials maken voor AT5, nieuw middelbaar onderwijs ontwikkelen, lesgeven aan de kunstacademie en natuurlijk: heel veel cartoons maken.

Generalisten wordt vaak verweten dat ze nergens écht goed in zijn. Maar bovenstaande uitingen kenmerken zich door één kwaliteit: Natalie Hanssen. ‘En daar ben ik toevallig heel erg goed in’.